Ο χειμώνας είναι η εποχή που στολίζουμε το σπίτι μας με χαλιά και μοκέτες, τα οποία προσφέρουν μια ιδιαίτερη ζεστασιά και γαλήνη στο χώρο. Όταν όμως έρχεται η άνοιξη, έρχεται και η ώρα να τα μαζέψουμε και να τα αποθηκεύσουμε. Και, αν και πολλοί μπορεί να πιστεύουμε ότι δεν είναι απαραίτητος ένας βαθύς καθαρισμός χαλιών ή το τηλεφώνημα σε ένα από τα εγγυημένα ταπητοκαθαριστήρια της περιοχής, εμείς θα διαφωνήσουμε.

Όσο σχολαστικοί κι αν είστε με την καθαριότητα του χώρου σας και δεν αφήνετε τους επισκέπτες σας να πατούν με τα παπούτσια στο σπίτι, τα χαλιά σας έχουν ανάγκη ένα βαθύ καθαρισμό. Ένας βασικός λόγος είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσουν τη νεανική τους εμφάνιση. Τα χαλιά βρωμίζουν ακόμη και χωρίς να πατηθούν και η βρώμα και οι λεκέδες υπάρχουν, ακόμη και αν δεν είναι ορατοί στο γυμνό μάτι. Υπάρχουν και φθείρουν και τις ίνες των χαλιών σας. Τις περισσότερες φορές δε, εισχωρούν βαθιά κάτω από την επιφάνεια με το πέρασμα των χρόνων και τις βαραίνουν. Καταστρέφουν, λοιπόν, ως αποτέλεσμα εμφανώς την εικόνα τους. Έτσι, τα χαλιά σας και είναι και σάς φαίνονται άτονα και χωρίς ζωντάνια, γεγονός που επηρεάζει την εικόνα του χώρου σας και τη δική σας ψυχολογία.

Ο καθαρισμός των χαλιών, λοιπόν, αποτελεί μια διαδικασία απαραίτητη και αναγκαία τουλάχιστον κάθε 12-18 μήνες, ενώ στις περιπτώσεις ύπαρξης μικρών παιδιών ή κατοικιδίων στην οικογένεια (για λόγους υγιεινής) επιβάλλεται να περιποιείστε τα χαλιά σας αρκετά πιο συχνά, περίπου 2 με 3 φορές το χρόνο. Τα ταπητοκαθαριστήρια αποτελούν μια εύκολη και γρήγορη λύση που θα σας λύσει τα χέρια, κυρίως επειδή δε θα κουραστείτε τρίβοντας τους λεκέδες, ενώ θα τα παραλάβετε έτοιμα σε λίγες μέρες με επαγγελματικό τέλειο αποτέλεσμα.

 

xaliaΣτα ταπητοκαθαριστήρια Biotapitokatharistiria φροντίζουμε ώστε το πλύσιμο κάθε χαλιού να γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του και κάτω από τις ιδανικότερες γι' αυτό συνθήκες.

Μόλις παραλάβουμε τα χαλιά σας, τα πλένουμε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με την καταλληλότερη μέθοδο και με ουδέτερα και αντιαλλεργικά απορρυπαντικά καθαρισμού. Με μια απόλυτα ελεγχόμενη διαδικασία, εξασφαλίζουμε το βαθύ αντιμικροβιακό καθαρισμό τους, προστατεύοντας παράλληλα τις ίνες και τα χρώματα. Στη συνέχεια, ο τρόπος ξεβγάλματος που εφαρμόζουμε είναι εξίσου προσεκτικός και λεπτομερής, αφού η μεγάλη ποσότητα νερού που χρησιμοποιούμε, απομακρύνει και το τελευταίο ίχνος σκόνης, βρωμιάς και καθαριστικού. Τέλος, με το ειδικό φυγοκεντρικό μηχάνημα μέσω του στυψίματος αποβάλλεται, χωρίς καθυστέρηση, όλο το νερό, αφήνοντας μόνο λίγη υγρασία και αποκλείοντας έτσι την πιθανότητα να ξεβάψει οποιοδήποτε χαλί. Με αυτόν τον τρόπο, τα κρόσσια του χαλιού -που είναι μια ασφαλής ένδειξη για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού- γίνονται ολόλευκα, χωρίς να φθείρονται. Τα χαλιά σας στεγνώνουν μακριά από τις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου, διατηρώντας τα χρώματα τους αναλλοίωτα και ζωντανά. Η παραμονή τους στα στεγνωτήρια είναι ακριβώς για όσο χρόνο χρειάζονται, έτσι ώστε να είναι τελείως στεγνά όταν συσκευαστούν και να μηδενιστεί ο κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας και μυκήτων που θα τα καταστρέψουν. Στο τέλος, συσκευάζονται και φυλάσσονται στις καταλληλότερες των συνθηκών, για να τα παραλάβετε καθαρά και «φρέσκα» το επόμενο φθινόπωρο.

Επιστροφή