Όσο και αν λατρεύουμε τα χαλιά μας το χειμώνα, κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να τα απομακρύνουμε από το σπίτι μας και να τα αποθηκεύσουμε για την επόμενη σεζόν. Ίσως σας μοιάζει η εύκολη λύση να τα τυλίξετε, να τα βάλετε σε μια σακούλα για χαλιά και να τα φυλάξετε για του χρόνου στο πατάρι ή την αποθήκη. Ξέρετε, όμως, πόσο μεγάλη βλάβη προκαλείτε στα χαλιά σας με αυτή την πρακτική;

Ο μόνος τρόπος να προστατεύσουμε τα χαλιά μας από την υγρασία και τη σκόνη είναι ο βιολογικός καθαρισμός και η φύλαξη χαλιών σε εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο. Ο καθαρισμός θα απομακρύνει τους λεκέδες, τη σκόνη και τα αόρατα ακάρεα, ώστε τα χαλιά να είναι έτοιμα προς χρήση για τον επόμενο χειμώνα χωρίς να είναι επικίνδυνα για την υγεία σας. Η φύλαξη των χαλιών σε ασφαλές περιβάλλον εγγυάται την προστασία των χαλιών απέναντι στις εξωτερικές συνθήκες και την αποθήκευσή τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην καταστρέφεται η ντελικάτη υφή τους.

Στα ταπητοκαθαριστήρια Biotapitokatharistiria προσέχουμε την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό χαλιών και επιλέγουμε οικολογικά απορρυπαντικά φιλικά προς το περιβάλλον, τον άνθρωπο αλλά και τα κατοικίδια ζώα. Η πολυετής εμπειρία μας στον καθαρισμό χαλιών μας έχει δείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα με οικολογικά προϊόντα χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση σκληρών χημικών. Τα απορρυπαντικά με υψηλό pH μοιάζουν η εύκολη λύση για δήθεν πεντακάθαρα χαλιά, όμως κρύβουν πολλούς κινδύνους για την οικογένειά σας, για το περιβάλλον αλλά και για τα ίδια τα χαλιά.

Γι’ αυτό, εμείς προτιμούμε να αξιοποιούμε την τεχνογνωσία μας, ώστε να συνδυάζουμε την αποτελεσματική καθαριότητα με την απαλή σύνθεση των καθαριστικών που δεν καταστρέφει τα χαλιά. Χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά της Johnson, τα οποία αποδεδειγμένα καθαρίζουν σε βάθος το χαλί χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον και χωρίς να αφήνουν χημικά κατάλοιπα (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ: ΠΛΥΣΙΜΟ

Καθαρισμός χαλιών

Το πλύσιμο κάθε χαλιού γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του και κάτω από τις ιδανικότερες γι' αυτό συνθήκες.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία παραλαβής τους, τα χαλιά σας πλένονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με την καταλληλότερη μέθοδο και με ουδέτερα αντιαλλεργικά απορρυπαντικά που σέβονται τη φίνα κατασκευή τους αλλά και το περιβάλλον.

Η ελεγχόμενη αυτή διαδικασία εξασφαλίζει βαθύ αντιμικροβιακό καθαρισμό, προστατεύοντας παράλληλα τις ίνες και τα χρώματα του χαλιού σας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ: ΞΕΒΓΑΛΜΑ - ΣΤΥΨΙΜΟ

Καθαρισμός χαλιών

Ο τρόπος ξεβγάλματος είναι εξίσου προσεκτικός και λεπτομερής, αφού η μεγάλη ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται απομακρύνει και το τελευταίο ίχνος σκόνης. Παράλληλα, το ειδικό φυγοκεντρικό μηχάνημα στυψίματος αποβάλλει αμέσως όλο το νερό, ώστε να απομακρυνθεί όλη η υγρασία και να αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανότητα να ξεβάψει το χαλί. Κατά αυτόν τον τρόπο, τα κρόσσια του χαλιού γίνονται ολόλευκα χωρίς να φθείρονται.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ: ΣΤΕΓΝΩΜΑ

Καθαρισμός χαλιών

Τα ευαίσθητα χαλιά σας στεγνώνουν στα στεγνωτήριά μας μακριά από τις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου, για να διατηρούνται τα χρώματά τους αναλλοίωτα και ζωντανά. Μένουν εκεί ακριβώς για όσο χρόνο χρειάζονται, έτσι ώστε να είναι τελείως στεγνά όταν συσκευαστούν.

Αναλαμβάνουμε και την φύλαξη χαλιών