Τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα αρκετές φορές μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις επικίνδυνες χημικές ουσίες. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή των προϊόντων και των υπηρεσιών, ώστε να είναι ασφαλή για αυτά. Προσέχουμε τα τρόφιμα που τρώνε τα παιδιά, φροντίζουμε να επιλέξουμε τα καλύτερα και τα πιο ασφαλή παιχνίδια γιατί να μην προσέξουμε και την ποιότητα των απορρυπαντικών για το χαλί μας;

Η επιλογή οικολογικών προϊόντων καθαρισμού (απορρυπαντικών) φιλικών προς το περιβάλλον είναι εξίσου σημαντική. Τα ταπητοκαθαριστήρια Biotapitokatharistiria δίνουν απαντήσεις στις πιο συχνές και σημαντικές ερωτήσεις για τον καθαρισμό των χαλιών και των μοκετών:

Πως μπορώ να αυξήσω την ζωή στο χαλί μου; Πως μπορώ να διατηρήσω το χαλί μου σε καλή κατάσταση;

Προσέχετε για να έχετε.

Μπορείτε να αυξήσετε την ζωή των χαλιών σας, όπως επίσης και να μειώσετε τη συχνότητα του καθαρισμού από επαγγελματίες ταπητοκαθαριστές κάνοντας πολύ απλά πράγματα:

Βγάλτε τα παπούτσια σας όταν είστε σπίτι έτσι δεν θα πατάτε τα χαλιά σας με παπούτσια - δεν θα τα λερώσετε και δεν θα τα φθείρετε.
Καθαρίστε άμεσα λεκέδες που μπορεί να γίνουν στο χαλί σας περνώντας κάποιο απορρυπαντικό από καταστήματα της γειτονιάς ή πολλές φορές και χρησιμοποιώντας ένα απλό καθαριστικό με ξίδι (ένα ξίδι - τέσσερα νερό).

Τι είναι βιοδιασπώμενο και ποια η σχέση αυτής της λέξης με τα χαλιά μου;

Βιοδιασπώμενο - είναι μία λέξη που τελευταία την συναντάμε όλο και πιο συχνά στις ετικέτες πολλών προϊόντων στα supermarket και όχι μόνο και αφορά κάτι που διασπάται από μικροοργανισμούς (βακτήρια, μύκητες) στο νερό, από το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και από κάποια βιο-υλικά. Αυτό δυστυχώς δεν μας λέει και πολλά διότι το προϊόν μπορεί να διασπάται σε μερικές μέρες, σε μερικά χρόνια αλλά μπορεί να κάνει και εκατοντάδες χρόνια και ακόμα χειρότερα η διάσπαση μπορεί να οδηγήσει σε υλικά πολύ επικίνδυνα για το περιβάλλον. Έτσι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα τα οποία είναι απλά βιοδιασπώμενα αλλά και φιλικά προς το περιβάλλον.
Γι' αυτό εμείς χρησιμοποιούμε για το καθαρισμό των χαλιών σας οικολογικά απορρυπαντικά που διασπώνται εύκολα και δεν βλάπτουν το περιβάλλον.

Βεβαιωθείτε ότι παίζετε σωστά το παιχνίδι Green & Clean

Υπάρχουν πολλά προϊόντα και επιχειρήσεις καθαρισμού που χρησιμοποιούν δυνητικά επιβλαβής για το περιβάλλον προϊόντα. Όλα αυτά τα προϊόντα καθαρισμού καταλήγουν στο περιβάλλον με τον έναν ή το αλλο τρόπο δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα μόλυνσης των υδάτων, ρύπανσης της ατμόσφαιρας και του υδροφόρου ορίζοντα. Μετά όλα αυτά περνάνε στα φυτά και τα ζώα προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Είναι καθήκον όλον μας να επιλέγουμε φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και υπηρεσίες.
Εμείς στα ταπητοκαθαριστήρια Biotapitokatharistiria το κάνουμε σε όλα τα επίπεδα. Εσείς;

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα οικολογικά απορρυπαντικά για τον καθαρισμό των χαλιών σας;

Σήμερα υπάρχουν πολλά φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα που όχι μόνο κάνουν την δουλειά τους  πολύ καλά, αλλά πολλές φορές είναι καλύτερα και από τα συμβατικά προϊόντα καθαρισμού.
Επιλέξτε τέτοια προϊόντα κάθε φορά που θα χρειαστείτε να καθαρίσετε ένα λεκέ στο χαλί σας. Επιλέξτε έναν ταπητοκαθαριστήριο που χρησιμοποιεί τέτοια υλικά και μπορεί να σας αποδείξει ότι το κάνει αυτό. Ένα φιλικό προς το περιβάλλον απορρυπαντικό θα είναι φιλικό προς το χαλί σας και προς τα έπιπλα σας. Επιλέξτε και για την καθαριότητα του σπιτιού σας φιλικά προς το περιβάλλον υλικά καθαρισμού. Εμείς στα ταπητοκαθαριστήρια Biotapitokatharistiria το κάνουμε για τα χαλιά σας. Εσείς;

Πόσο τοξικά είναι τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιεί ο ταπητοκαθαριστής σας

Κάποια απορρυπαντικά για τον καθαρισμό των χαλιών περιέχουν βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες που στην πραγματικότητα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όχι μόνο αυτού που τα χρησιμοποιεί αλλά και την υγεία όσων παίζουν η περπατάνε σε αυτά.

Πάντα πριν επιλέξετε ταπητοκαθαριστήρια ή πριν επιλέξετε εταιρία για τον καθαρισμό των χαλιών σας ρωτήστε τους για τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούν. Βεβαιωθείτε ότι τα απορρυπαντικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν περιέχουν καρκινογόνες ουσίες, δεν είναι από εύφλεκτο υλικό και δεν επηρεάζουν το δέρμα ή τα μάτια σας. Πρέπει να αποφύγετε τα υλικά που μπορεί να ρυπαίνουν το νερό ή την ατμόσφαιρα.