Ο καιρός έχει ήδη ζεστάνει αρκετά και πολλοί από εμάς έχουμε ήδη μαζέψει τα χαλιά μας από το πάτωμα του σπιτιού μας. Πάλι πολλοί από εμάς τα χαλιά σκοπεύουμε να δώσουμε για καθαρισμό σε κάποιο ταπητοκαθαριστήριο. Παρόλα αυτά όμως όσο καλό όνομα και εμπειρία και αν έχει, εμείς θα πρέπει να έχουμε ορισμένες απαιτήσεις από αυτόν.

paidikoi-stathmoi2

Κατ αρχάς ο καθαρισμός των χαλιών σας θα πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του και κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες και επίσης θα πρέπει να γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με την καταλληλότερη μέθοδο και με ουδέτερα αντίαλλεργικά απορρυπαντικά που σέβονται τα πολύτιμα χαλιά σας, αλλά και το περιβάλλον.

Eπίσης τα ευαίσθητα χαλιά σας θα πρέπει στεγνώνουν μακριά από τις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου, διατηρώντας τα χρώματα τους αναλλοίωτα και ζωντανά. Επιπρόσθετα η αποθήκευση των χαλιών σας θα πρέπει να γίνεται σε ασφαλείς και υγιείς χώρους με ειδικά ράφια μακριά από υγρασία και κάθε άλλο κίνδυνο. Η ταξινόμηση των χαλιών στα ράφια θα πρέπει γίνεται με βάση το βάρος και την ευαισθησία τους, έτσι ώστε να διατηρούν τη φόρμα τους καθ' όλη τη διάρκεια της φύλαξης τους.

Τέλος το ταπητοκαθαριστήριο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά την μεταφορά τους από και προς στο σπίτι σας και να εγγυάται την απόλυτη ασφάλεια των χαλιών σας από τη στιγμή που θα τα παραλάβει μέχρι τη στιγμή που θα σας τα παραδώσει. Για λόγους όπως και αυτούς θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τα χαλιά μας σε εξειδικευμένα καθαριστήρια χαλιών τα οποία θα μεριμνήσουν σωστά για την καθαριότητα και την φροντίδα των χαλιών σας σαν να ήταν δικά τους.

Επιστροφή