Τα χαλιά αποτελούν μια πολύ όμορφη και άρτια αισθητικά λύση για την κάλυψη των γυμνών πατωμάτων και τη ζεστασιά και θαλπωρή του χώρου. Όμως, αποτελούν ταυτόχρονα και έναν από τους βασικούς παράγοντες πρόκλησης αλλεργιών, καθώς τα ακάρεα που κρύβονται στις ίνες τους είναι ένας πολύ βασικός αλλεργιογόνος παράγοντας. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθούν οι αλλεργίες είναι ο σχολαστικός καθαρισμός των χαλιών σε κάποιο biotapitikatharistiria ταπητοκαθαριστήρια 1. Σε πολλά ταπητοκαθαριστήρια όμως χρησιμοποιούνται βαριά χημικά για τον καθαρισμό χαλιών που βλάπτουν το περιβάλλον και τελικά μπορεί να προκαλέσουν περισσότερες αλλεργίες από αυτές, για τις οποίες αποφασίστηκε εξαρχής ο καθαρισμός.

Υπάρχουν όμως και ταπητοκαθαριστήρια, στα οποία ο καθαρισμός χαλιών γίνεται με βιολογικό τρόπο, φιλικό προς το περιβάλλον, την ανθρώπινη υγεία και τα κατοικίδια ζώα, έτσι ώστε να μπορείτε άφοβα να χαρείτε το χαλί σας μαζί με τα παιδιά και τους μικρούς σας φίλους χωρίς να ανησυχείτε για τη σκόνη ή τα χημικά. Ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών είναι μία επαναστατική μέθοδος, με την οποία απομακρύνεται η σκόνη και οι λεκέδες κάθε είδους χωρίς τη χρήση σκληρών και τοξικών υλικών, τα οποία εκτός από βλαβερά για το περιβάλλον, μπορούν να καταστρέψουν σταδιακά και το χαλί σας.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται αντιαλλεργικά οικολογικά, φιλικά προς το περιβάλλον απορρυπαντικά, τα οποία διασπώνται γρήγορα και εύκολα. Τα απορρυπαντικά αυτά, με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, είναι πλέον το ίδιο και περισσότερο αποτελεσματικά από τα συμβατικά απορρυπαντικά. Τα χαλιά πλένονται με θερμό, ήπιο νερό, για να διατηρούνται ακέραιες οι ίνες και ζωντανά τα χρώματα. Τα βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά έχουν το πλεονέκτημα πως δεν διαβρώνουν την επιφάνεια του χαλιού, το οποίο έτσι παραμένει άθικτο μετά τη διαδικασία καθαρισμού του και λάμπει σαν ολοκαίνουριο.

Κατά το ξέβγαλμα με τη μεγάλη ποσότητα νερού απομακρύνονται όλα τα υπολείμματα σαπουνιού αλλά και σκόνης ή μικροοργανισμών, ενώ με το ειδικό φυγοκεντρικό μηχάνημα στυψίματος αποβάλλεται από την επιφάνεια του χαλιού σχεδόν όλη η υγρασία, έτσι ώστε να μην ξεβάψουν τα χρώματα. Το στέγνωμα, η τελευταία φάση του καθαρισμού, γίνεται στα στεγνωτήρια, μακριά από τις επικίνδυνες για τα χρώματα ακτίνες του ηλίου. Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή να είναι τελείως στεγνά τα χαλιά πριν συσκευαστούν, έτσι ώστε να μη μείνει ίχνος υγρασίας που μπορεί να τα φθείρει ή να προκαλέσει αλλεργίες κατά το στρώσιμο και τη χρήση τους.

Με το βιολογικό καθαρισμό χαλιών μπορείτε να είστε σίγουροι πως επιλέγετε την καλύτερη λύση για όλους. Από τη μία προστατεύετε το περιβάλλον, στο οποίο δεν καταλήγουν επικίνδυνες, τοξικές ουσίες που έχουν δυσμενείς συνέπειες στα οικοσυστήματα και από την άλλη γνωρίζετε πως τα ήπια υλικά που χρησιμοποιούνται αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο στην προσπάθεια διατήρησης αναλλοίωτου του χαλιού σας. Και φυσικά, το σπουδαιότερο είναι πως το χαλί που θα επιστρέψει στο σπίτι σας θα είναι απολύτως ασφαλές για εσάς, τα παιδιά σας και τα αγαπημένα σας κατοικίδια, αφού θα έχουν απομακρυνθεί από αυτό όλα τα ίχνη σκόνης και μικροοργανισμών χωρίς όμως ταυτόχρονα να έχουν μείνει υπολείμματα χημικών ουσιών. Έτσι, θα μπορείτε να χαρείτε αυτό το αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού σας χωρίς καμία ανησυχία και με απόλυτη ασφάλεια.

Επιστροφή