Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα στρώματά μας είναι από τα πιο βρόμικα σημεία του σπιτιού. Είναι τα μέρη, τα οποία υποδέχονται κιλά ιδρώτα κάθε νύχτα καθώς και μεγάλες ποσότητες νεκρών κυττάρων από το δέρμα μας. Και όχι μόνο αυτό. Στα στρώματα που κοιμόμαστε συχνά υπάρχουν λεκέδες από ούρα, αίμα και άλλα υγρά, ενώ μερικοί τρώμε και πάνω στο κρεβάτι.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι το στρώμα μας μετά από λίγο μόλις καιρό έχει γεμίσει με λεκέδες και υγρασία. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι έχει γεμίσει και με ακάρεα, δηλαδή μικρόβια που αναπαράγονται κατά εκατομμύρια εκεί που κοιμόμαστε και θρέφονται από την υγρασία και την σκόνη.

Άσθμα, αλλεργίες, δερματικά εξανθήματα και κάκιστη ποιότητα ύπνου είναι μερικά μόνο από τα προφανή συμπτώματα αυτής της κατάστασης. Πώς μπορεί να λυθεί αυτό;

 

Ο βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων είναι η πιο αποτελεσματική λύση.

 

Ας δούμε τι ακριβώς είναι και πώς σκοτώνει τα επικίνδυνα μικρόβια:

  • Τον βιολογικό καθαρισμό στα στρώματα μπορούν να αναλάβουν μόνο εξειδικευμένα συνεργεία καθαρισμού.
  • Αρχικά, γίνεται σκούπισμα της επιφάνειας του στρώματος με ειδική ηλεκτρική σκούπα που απομακρύνει τη μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης και ακάρεων.
  • Έπειτα, με τον ατμοκαθαριστή γίνεται απολύμανση χάρη στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται. Οι επαγγελματικοί ατμοκαθαριστές κάνουν χρήση του ατμού χωρίς να αφήνουν κατάλοιπα υγρασίας, όπως οι οικιακοί ατμοκαθαριστές. Η υγρασία είναι ο χειρότερος εχθρός για τα στρώματα, αφού επικάθεται στο εσωτερικό τους, δε μπορεί να φύγει από εκεί και καταστρέφει σταδιακά τα υλικά τους, όπως το latex, το memory foam και τα αφρώδη υλικά που χρησιμοποιούνται.
  • Εφόσον υπάρχουν έντονοι λεκέδες, εφαρμόζονται ειδικά ισχυρά καθαριστικά, τα οποία καθαρίζουν το στρώμα χωρίς νερό. Αυτός ο ξηρός καθαρισμός είναι αποτελεσματικός, αλλά δεν είναι επικίνδυνος για τις ίνες και τα υλικά του στρώματος, επειδή δεν περιέχει υγρασία.
  • Βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων σημαίνει ότι τα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται δεν είναι χημικά και δεν αφήνουν κατάλοιπα. Αντίθετα, είναι βιοδιασπώμενα και οικολογικά. Άρα δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν αφήνουν υπολείμματα που προκαλούν αλλεργίες και άσθμα στους ευπαθείς οργανισμούς.

 

Σαφώς, μπορείτε να προσπαθήσετε και μόνοι σας να βελτιώσετε την υγιεινή του στρώματός σας. Αυτό μπορεί να γίνει με επικάλυψη με μαγειρική σόδα και αερισμό στον καθαρό αέρα και τον ήλιο. Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι αρκετή, αν το στρώμα είναι παλιό ή έχει έντονους λεκέδες.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε να το βρέξετε. Ένα έμπειρο συνεργείο καθαρισμού θα εφαρμόσει εξειδικευμένο εξοπλισμό και ασφαλή απορρυπαντικά, ώστε να απομακρυνθούν λεκέδες, σκόνη και ακάρεα χωρίς να κινδυνεύσει το αγαπημένο σας στρώμα.

Μόνο έτσι θα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η επιφάνεια, στην οποία κοιμάστε, είναι ασφαλής για εσάς και τα παιδιά σας.

Τα Biotapitokatharistiria αναλαμβάνουν τον σωστό επαγγελματικό καθαρισμό στρώματος!

Επιστροφή