Τα χαλιά είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού μας. Είναι απίστευτο πόσο πολύ αλλάζει η εικόνα κάθε δωματίου, όταν στρώνουμε σε αυτό ένα όμορφο χαλί με έντονα χρώματα ή μια φλοκάτη. Η θαλπωρή και η ζεστασιά που δίνει στο χώρο είναι που μας κάνουν να το λατρεύουμε τόσο, να το φροντίζουμε και να επενδύουμε τόσα  χρήματα για την αγορά του. Ακριβώς, λοιπόν, επειδή αγαπάμε τα χαλιά μας, θέλουμε να τους προσφέρουμε το καλύτερο, έτσι ώστε να διατηρηθούν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σαν καινούρια. Έτσι, κάθε χαλί θα αποκτήσει τη δική του ξεχωριστή αξία και θα κληροδοτείται από γενιά σε γενιά ως ένα ανεκτίμητο οικογενειακό κειμήλιο.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, αναπόφευκτα θα πρέπει να σκεφτούμε με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει η σωστή φροντίδα του. Η φροντίδα ενός χαλιού περιλαμβάνει φυσικά τον καθαρισμό του, μιας και η σκόνη, τα ακάρεα και οι λεκέδες αποτελούν τους βασικότερους εχθρούς του. Όμως, υπάρχουν και πολλά ακόμα που μπορούν να γίνουν, για να διατηρηθεί το χαλί μας αναλλοίωτο. Γι’ αυτό, πρέπει να απευθυνθούμε στους ειδικούς, στα επαγγελματικά ταπητοκαθαριστήρια, τα οποία με ένα σύνολο ενεργειών μπορούν να προσφέρουν το καλύτερο στο χαλί μας, αλλά και σε όλες τις επιφάνειες, στις οποίες το απλό οικιακό καθάρισμα δεν είναι αρκετό.

tapitokathaistiria

Ποιες υπηρεσίες προσφέρουν τα ταπητοκαθαριστήρια;

Τα ταπητοκαθαριστήρια μπορεί να είναι στο μυαλό μας ως καθαριστήρια χαλιών, όμως προσφέρουν πολλές ακόμα υπηρεσίες που εγγυώνται τη συνολική φροντίδα του χαλιού από την αρχή ως το τέλος. Ξεκινώντας από τον καθαρισμό των χαλιών, η όλη διαδικασία μπορεί να φτάσει μέχρι τη συνολική αναζωογόνηση του χαλιού και τη φύλαξή του, ώστε τον επόμενο χειμώνα να έχετε ένα χαλί που δείχνει εντελώς καινούριο.

katharismos xaliwn

Καθαρισμός χαλιών:

Ο υγρός καθαρισμός χαλιών απομακρύνει τα ακάρεα, τη σκόνη και τα υπολείμματα των λεκέδων σε χαλιά μηχανής και πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ειδικά αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι. Με άφθονο νερό και επαγγελματικά καθαριστικά, επιτυγχάνεται ο βαθύς καθαρισμός του χαλιού, ώστε να μη μείνει κανένα υπόλειμμα σκόνης ή λεκέ. Το σημαντικό είναι να χρησιμοποιούνται απορρυπαντικά, τα οποία σέβονται τη σύνθεση του χαλιού και δεν το επιβαρύνουν με βαριά χημικά. Μετά τη διαβροχή, επόμενο απαραίτητο βήμα είναι η ολοκληρωτική απομάκρυνση της υγρασίας. Το στύψιμο γίνεται με φυγοκέντρηση με μηχανήματα που εξασφαλίζουν την πλήρη εξάλειψη της υγρασίας, η οποία αν παραμείνει στο χαλί μπορεί να το βλάψει καθοριστικά. Εκτός από τη φυγοκέντρηση, ρόλο παίζει και το πού θα στεγνώσει το χαλί. Η έντονη ηλιακή ακτινοβολία πρέπει να αποφεύγεται και αυτό είναι που διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό τα ταπητοκαθαριστήρια από το ερασιτεχνικό πλύσιμο των χαλιών στο σπίτι. Τα χαλιά στεγνώνουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, μακριά από τις ακτίνες του ήλιου που ξεβάφουν και ταλαιπωρούν τα χρώματά τους, αλλά και χωρίς καθόλου υγρασία, ώστε η διαδικασία του στεγνώματος να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ξηρός καθαρισμός χαλιών

Ξηρός καθαρισμός χαλιών:

Ο ξηρός καθαρισμός χαλιών είναι απαραίτητος στα μεταξωτά και στα χειροποίητα χαλιά, στα οποία η υγρασία απαγορεύεται. Εκτός από αυτού του τύπου τα χαλιά, συχνά ο ξηρός καθαρισμός επιλέγεται, όταν τα χαλιά πρέπει να είναι έτοιμα αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας, δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες. Στον ξηρό καθαρισμό απλώνεται πάνω στο χαλί απορρυπαντικό σε μορφή σκόνης, το οποίο λειτουργεί σαν σφουγγάρι και απορροφά τη σκόνη χωρίς το νερό να είναι απαραίτητο. Η σκόνη αυτή αφήνεται ορισμένο χρονικό διάστημα πάνω στο χαλί, ώστε να δράσει και έπειτα γίνεται σχολαστικό βούρτσισμα με μηχάνημα που καταλήγει σε μαλακή βούρτσα, η οποία δεν βλάπτει τη φίνα σύνθεση του ευαίσθητου χαλιού. Η βούρτσα αυτή παγιδεύει τη σκόνη και τα παράσιτα στην επιφάνεια του χαλιού και αφαιρεί και το τελευταίο ίχνος τους. Τέλος, με ισχυρή ηλεκτρική σκούπα απομακρύνεται το μείγμα απορρυπαντικού, σκόνης και ρύπων αφήνοντας το χαλί πεντακάθαρο.

Αδιαβροχοποίηση χαλιών

Αδιαβροχοποίηση χαλιών:

Η αδιαβροχοποίηση χαλιών, η οποία μπορεί να γίνει μετά τον καθαρισμό τους στο ταπητοκαθαριστήριο, λύνει ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι στην καθημερινότητα ενός νοικοκυριού. Ο κίνδυνος να πέσει πάνω στο χαλί κάποιο υλικό που θα του προκαλέσει έντονο λεκέ, όπως αίμα, κόκκινο κρασί, λάδι ή σάλτσα ντομάτας, είναι μεγάλος. Τέτοιοι λεκέδες είναι έπειτα πολύ δύσκολο να εξαλειφθούν τελείως και πρέπει να δράσουμε εντός λίγων δευτερολέπτων, για να αυξήσουμε την πιθανότητα να μη μείνει για πάντα ένας λεκές στο χαλί μας. Ευτυχώς, υπάρχουν προληπτικά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε, για να μη συμβεί κάτι τέτοιο και ο λεκές να μην απορροφηθεί  από το χαλί. Η αδιαβροχοποίηση των χαλιών γίνεται με ένα επαναστατικό υλικό, το οποίο θωρακίζει το χαλί απέναντι στην υγρασία. Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απομακρύνετε άμεσα το λεκέ χωρίς αυτός να έχει αφήσει υπολείμματα πάνω στις ίνες του χαλιού.

Επιδιόρθωση χαλιών

Επιδιόρθωση χαλιών:

Τα εξειδικευμένα ταπητοκαθαριστήρια που διαθέτουν προσωπικό με τεχνογνωσία και πείρα στις φυσικές φθορές που παθαίνουν όλα τα χαλιά μπορούν να προχωρήσουν σε επιδιόρθωσή τους. Αρχικά, γίνεται αμέσως μετά τον καθαρισμό σχολαστικός ποιοτικός έλεγχος στην επιφάνεια του χαλιού. Μετά, γίνεται η επιδιόρθωση τυχόν ζημιών που έχουν συμβεί, όπως για παράδειγμα καψίματα, τρύπες, σκισίματα και φθορές στα κρόσσια. Έτσι, οι όποιες ζημιές προλαμβάνονται σε πολύ αρχικό στάδιο, πολλές φορές σε σημείο που δεν είναι καν ορατό από κάποιον που δεν γνωρίζει, με αποτέλεσμα το χαλί να παραμένει σαν καινούριο και η δαπάνη για την αποκατάσταση των φθορών να είναι η ελάχιστη.

φύλαξη χαλιών

Φύλαξη χαλιών:

Ένα πρόβλημα που μας απασχολεί όλους είναι το πού θα βάλουμε τα καθαρά μας χαλιά, όταν τα μαζεύουμε το καλοκαίρι. Στη ντουλάπα σπανίως χωράνε, ενώ η αποθήκη έχει υπερβολική σκόνη και υγρασία για κάτι τέτοιο. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές τα χαλιά καταλήγουν στο πατάρι ή σε άλλα σημεία του σπιτιού εντελώς ακατάλληλα και χωρίς καμία ασφάλεια. Αυτό το πρόβλημα έρχονται να λύσουν με ελάχιστο κόστος τα ταπητοκαθαριστήρια. Η φύλαξη των χαλιών γίνεται σε χώρους μακριά από την υγρασία και τη σκόνη, οι οποίοι φυλάσσονται από εταιρεία security. Τα χαλιά αποθηκεύονται σε ειδικά σχεδιασμένες σακούλες, οι οποίες τα προστατεύουν αλλά ταυτόχρονα τα αφήνουν να αναπνέουν, και έπειτα τοποθετούνται σε ράφια ανάλογα με το μέγεθός τους, έτσι ώστε να μην γίνονται τσακίσματα και να μην συνωστίζονται. Επειδή γίνεται ηλεκτρονική σήμανση, τα χαλιά είναι έτοιμα προς παράδοση ανά πάσα στιγμή είτε με παραλαβή από το κατάστημα είτε με παράδοση κατ’ οίκον.

απαραίτητος καθαρισμος χαλιου σε ταπητοκαθαριστηριο

Πόσο απαραίτητος είναι ο καθαρισμός χαλιών σε ταπητοκαθαριστήριο;

Δυστυχώς, δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών και μοκετών δεν είναι απαραίτητος. Νομίζουν ότι πλένοντας μία φορά το χρόνο το χαλί τους στο μπαλκόνι με νερό και σαπούνι θα καθαρίσουν το χαλί αποτελεσματικά, ώστε να ζουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το χαλί αποτελεί ένα ξεχωριστό οικοσύστημα, το οποίο έχει τους δικούς του κατοίκους, ακόμα και αν εμείς δεν τους βλέπουμε.

Το καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είναι εντελώς απαραίτητο, ενώ το οικιακό πλύσιμο με διαβροχή, εφόσον το χαλί δεν είναι χειροποίητο, μόνο καλό μπορεί να κάνει στο χαλί. Φυσικά, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικά απορρυπαντικά για καθαρισμό χαλιών και το στέγνωμα να γίνεται σε ένα δωμάτιο χωρίς υγρασία και μακριά από τον ήλιο. Όμως, αυτά τα δύο απλά βήματα δεν είναι αρκετά, όπως πολλοί διατείνονται.

Όσο καλά και αν βάζετε σκούπα κάθε εβδομάδα, όσο πολύ και αν προσέχετε το χαλί σας πατώντας πάνω του χωρίς παπούτσια, η σκόνη και τα ακάρεα είναι αναπόφευκτο να μετοικήσουν σε αυτό. Είναι απίστευτο το πόση σκόνη μπορεί να συσσωρευθεί σε ένα χαλί ή μια μοκέτα μετά από μόλις μερικές μέρες. Παράλληλα, στα χαλιά και τις μοκέτες, αλλά και στα στρώματα και τους καναπέδες, ζουν και αναπαράγονται τα ακάρεα, οι αόρατοι με γυμνό μάτι μικροοργανισμοί, οι οποίοι θρέφονται με τη σκόνη, την υγρασία και τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος. Μέσα σε ένα μόλις τετραγωνικό εκατοστό χαλιού μπορεί να ζουν ακόμα και μερικά εκατομμύρια ακάρεα! Τα ακάρεα ευθύνονται για τις περισσότερες αναπνευστικές αλλεργίες αλλά και την έξαρση του άσθματος, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά. Οι δύο αυτοί εχθροί, λοιπόν, η σκόνη και τα ακάρεα, δεν αντιμετωπίζονται με την ηλεκτρική σκούπα και το πλύσιμο του χαλιού στο μπαλκόνι με το λάστιχο.

καθαρισμός χαλιού ακάρεα

Αυτό που χρειάζεστε είναι επαγγελματικό καθαρισμό μία φορά το χρόνο με σύγχρονα μηχανήματα, τα οποία απομακρύνουν τη σκόνη με διαβροχή υπό πίεση και με ειδικές σκούπες. Αν το παιδί σας έχει συνέχεια αλλεργία και δεν μπορείτε να καταλάβετε από πού προέρχεται, τότε καλό είναι να δοκιμάσετε τον επαγγελματικό καθαρισμό του χαλιού. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τον κάνετε μία φορά το μήνα, για να εξαφανίσετε τα αναπνευστικά προβλήματα και το άσθμα του παιδιού. Δεν είναι λίγοι οι γιατροί, οι οποίοι σε τέτοιες περιπτώσεις προτείνουν να μην υπάρχουν χαλιά στο σπίτι, όμως μπορείτε να αποφύγετε μια τέτοια ακραία επιλογή με το σχολαστικό καθαρισμό σε ταπητοκαθαριστήριο. Το ίδιο ισχύει και αν στο σπίτι μένουν ηλικιωμένοι και άλλοι ευπαθείς οργανισμοί, οπότε η μάχη με τα μικρόβια είναι πολύ σημαντική, για να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα ταπητοκαθαριστήρια παρέχουν και καθαρισμό χαλιών στο σπίτι, για να γίνει αυτή η τακτική διαδικασία παιχνιδάκι.

Τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών;

Παλαιότερα, χρησιμοποιούνταν στα χαλιά σκληρά χημικά απορρυπαντικά με υψηλό pH, ώστε να απομακρύνονται εύκολα οι λεκέδες. Δυστυχώς, πολλά ταπητοκαθαριστήρια συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους, οι οποίες έχει πλέον αποδειχθεί ότι βλάπτουν ακόμα και τα πιο ανθεκτικά χαλιά. Για όλα τα χαλιά, αλλά ακόμα περισσότερο για αυτά που έχουν ευαίσθητη υφή και έντονα χρώματα, είναι κατάλληλος μόνο ο καθαρισμός με βιολογικά απορρυπαντικά, τα οποία σέβονται την πλέξη και τα χρώματά τους αφαιρώντας σκόνη, μικρόβια και λεκέδες χωρίς να αφήνουν κατάλοιπα και να καταστρέφουν το χαλί που είναι προορισμένο για ντελικάτη χρήση και προσοχή.

παιδί και χαλί

Ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών, ο οποίος μπορεί να γίνει είτε με διαβροχή είτε με τις διαδικασίες του ξηρού καθαρισμού, χρησιμοποιεί ειδικά οικολογικά απορρυπαντικά, τα οποία είναι απαλά, υποαλλλεργικά και βιοδιασπώμενα. Έτσι, έχει τρία πολύ βασικά πλεονεκτήματα:

  1. Δεν επιβαρύνει τα χαλιά με τοξικές ουσίες, οι οποίες μπορεί μεν να το καθαρίζουν, όμως σε βάθος χρόνου το καταστρέφουν. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να έχετε ένα καθαρό χαλί, αλλά να μπορείτε να το χαρείτε για χρόνια. Τα βιολογικά απορρυπαντικά είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα χημικά, όμως επιπλέον είναι φιλικά προς τη σύνθεση του χαλιού, δεν αφήνουν χημικά υπολείμματα και το βοηθούν να διατηρήσει τη ζωντάνια του για πολλά χρόνια.
  2. Τα χαλιά είναι ένα αντικείμενο μέσα στο σπίτι, με το οποίο ερχόμαστε συνεχώς σε επαφή. Το πιάνουμε, τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα ξαπλώνουν πάνω του και γενικά εισπνέουμε οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό για πολλούς μήνες καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Έτσι, τα κατάλοιπα που αφήνουν τα χημικά καθαριστικά είναι πολύ επικίνδυνα για τα παιδιά, τα κατοικίδια ζώα και γενικά τους ευπαθείς οργανισμούς. Αντίθετα, ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών αξιοποιεί τη δύναμη καθαριστικών, τα οποία είναι υποαλλεργικά και επιπλέον δεν αφήνει κανένα κατάλοιπο. Συνεπώς, είναι κατάλληλος για όλα τα χαλιά και επιβάλλεται να εφαρμόζεται, όταν το παιδί έχει σοβαρά αλλεργικά προβλήματα.
  3. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα απορρυπαντικά και τα χημικά καθαριστικά έχουν ως βασική επίπτωση την επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζονται με άζωτο, κάτι που οδηγεί στη μόλυνση των θαλασσών και το φαινόμενο του ευτροφισμού. Τα βιολογικά καθαριστικά, αντίθετα, είναι φτιαγμένα από βιοδιασπώμενα υλικά, με αποτέλεσμα να μπορούν να διασπαστούν και να απορροφηθούν στη φύση με τρόπο που σέβεται τη χλωρίδα και την πανίδα των υδάτων. Έτσι, συμβάλλουμε κι εμείς με το δικό μας τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αφού ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών είναι το ίδιο αποτελεσματικός με τον χημικό, όμως κοστίζει λιγότερο από αυτόν.

επιλογη ταπητοκαθαριστηριο

Πώς να διαλέξω ταπητοκαθαριστήριο;

Αν έχετε διαβάσει το άρθρο μέχρι αυτό το σημείο, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε πειστεί για το πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός χαλιών σε ταπητοκαθαριστήριο. Ωστόσο, εδώ είναι που έρχεται το βασικό ερώτημα. Πώς θα ξέρω ποιο είναι το κατάλληλο ταπητοκαθαριστήριο, για να εμπιστευθώ το λατρεμένο μου χαλί; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που αυτό πρέπει να έχει, για να γίνουν όλα σωστά και με ασφάλεια; Καλό είναι, λοιπόν, να προσέξετε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά και να κάνετε τις εξής ερωτήσεις στο καθαριστήριο χαλιών, στο οποίο θα απευθυνθείτε:

  • Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να διαπιστώσετε είναι η τεχνογνωσία του προσωπικού και οι διαδικασίες που χρησιμοποιεί. Σας προτείνουμε να ρωτήσετε αν το ταπητοκαθαριστήριο προσφέρει ασφαλές στέγνωμα μακριά από τον ήλιο και αν διαθέτει το σύγχρονο εξοπλισμό που απαιτείται για κάθε χαλί. Ρωτήστε, επίσης, τι υλικά χρησιμοποιεί και αν τα διαχωρίζει ανάλογα με τον τύπο κάθε χαλιού.
  • Εκτός από τον καθαρισμό, όμως, μεγάλη σημασία έχει και η αποθήκευση του χαλιού. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα χαλιά αποθηκεύονται σε κατάλληλους χώρους χωρίς υγρασία, οργανώνονται με μηχανογράφηση με βάση τα χαρακτηριστικά τους και δεν στριμώχνονται στοιβαγμένα σε ράφια, το ένα πάνω στο άλλο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τσακίσματα και μη αναστρέψιμες βλάβες. Ζητήστε να δείτε το χώρο, όπου φυλάσσονται χαλιά. Έπειτα, ρωτήστε αν το ταπητοκαθαριστήριο συνεργάζεται με κάποια εταιρεία security και ασφαλιστική εταιρεία. Μόνο έτσι θα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα πολύτιμα χαλιά σας δεν κινδυνεύουν από κλοπές και ότι θα αποζημιωθείτε αν συμβεί κάποια φυσική καταστροφή, όπως πυρκαγιά ή πλημμύρα.
  • Πολύ σημαντικές είναι και οι αξιολογήσεις που έχει λάβει το ταπητοκαθαριστήριο. Ρίξτε μια ματιά στο τι γράφουν άλλοι πελάτες είτε στη σελίδα του στο internet είτε σε άλλες σελίδες με σχετικές υπηρεσίες. Αν πρόκειται για επιχείρηση στη γειτονιά σας, μπορείτε να ακούσετε τα σχόλια άλλων πελατών από κοντά. Αυτό θα σας δώσει μια εικόνα του αν η σχέση ποιότητας- τιμής είναι η σωστή.
  • Φυσικά, καλό είναι να διαπιστώσετε και αν υπάρχουν τρέχουσες προσφορές. Πολλά ταπητοκαθαριστήρια προσφέρουν στους πελάτες τους αλλά και σε νέους πελάτες πολύ ελκυστικές προσφορές. Βέβαια, προϋπόθεση είναι να γνωρίζετε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και να μην αποφασίσετε μόνο με γνώμονα την τιμή.

Ποιες άλλες υπηρεσίες προσφέρει ένα ταπητοκαθαριστήριο;

Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά ένα ταπητοκαθαριστήριο δεν προσφέρει μόνο τον κλασικό καθαρισμό χαλιών, όπου παραδίδετε το χαλί στο κατάστημα ή έρχεται το συνεργείο και το παραλαμβάνει από το σπίτι σας. Προσφέρει και πολλές ακόμα υπηρεσίες που μπορούν να συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη καθαριότητα του σπιτιού σας ή του επαγγελματικού σας χώρου, τη βελτίωση της ζωής σας και την καλύτερη υγιεινή σε κάθε χώρο.

Επί τόπου καθαρισμός:

Τα ταπητοκαθαριστήρια, τα οποία διαθέτουν συνεργείο και φορητό εξοπλισμό, μπορούν να κάνουν και επί τόπου καθαρισμούς σε σπίτια, γραφεία, σχολεία, καταστήματα, σκάφη και γενικά οποιονδήποτε επαγγελματικό ή οικιακό χώρο. Ο επί τόπου καθαρισμός έχει το πλεονέκτημα ότι μπορούν να καθαριστούν σε βάθος με εξειδικευμένα μηχανήματα όχι μόνο τα χαλιά, αλλά και οι μοκέτες, οι καναπέδες και τα στρώματα, τα οποία δεν μεταφέρονται. Παράλληλα, αν επιλεγεί ο ξηρός καθαρισμός, τότε όλα τα προαναφερόμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως μετά τον καθαρισμό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για επαγγελματικούς χώρους, στους οποίους η άμεση λειτουργία είναι το βασικό ζητούμενο.

καθαρισμός μοκετών

Καθαρισμός μοκετών:

Η μοκέτα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Χαρίζει ηχομόνωση, αίσθηση θαλπωρής όλο το χρόνο, αλλά και προστασία από τα χτυπήματα σε γυμνό πάτωμα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό αν στο σπίτι μένουν ζωηρά παιδιά. Ο καθαρισμός της, όμως, είναι πολύ πιο δύσκολος σε σχέση με τα χαλιά. Επειδή η μοκέτα δεν αφαιρείται και καλύπτει όλη την επιφάνεια του πατώματος, λερώνεται πολύ γρηγορότερα από τα χαλιά και συγκεντρώνει πολλή σκόνη και μικρόβια. Αυτό σημαίνει ότι ο τακτικός της καθαρισμός είναι απαραίτητος, ειδικά αν τα παιδιά υποφέρουν από αλλεργίες. Καλό είναι τουλάχιστον μία φορά το μήνα να την καθαρίζετε με την ειδική συσκευή με βούρτσες, η οποία συνιστάται για οικιακή χρήση, όμως δύο με τρεις φορές το χρόνο είναι απαραίτητο να εμπιστεύεστε κάποιο ταπητοκαθαριστήριο για κατ’ οίκον καθαρισμό. Ο καθαρισμός μοκετών με αυτόν τον τρόπο είναι ξηρός, γίνεται δηλαδή με δραστικό αφρό που δεσμεύει τη σκόνη και αφαιρεί αποτελεσματικά τους λεκέδες, χωρίς όμως διαβροχή της μοκέτας. Έτσι, καταπολεμά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της μοκέτας που επιτείνουν τα αναπνευστικά προβλήματα αλλά και την αναπαραγωγή μικροβίων, τη μη ολοκληρωμένη απομάκρυνση της υγρασίας.

καθαρισμός στρωμάτων

Καθαρισμός στρωμάτων:

Γνωρίζατε ότι ένας από τους λόγους που δεν κοιμάστε καλά μπορεί να είναι τα ακάρεα στο στρώμα σας; Ακόμα και αν δεν έχετε έντονη αλλεργία, είναι πολύ πιθανό να μη μπορείτε να αναπνεύσετε καλά το βράδυ λόγω της δυσφορίας που προκαλούν τα κυριολεκτικά εκατομμύρια ακάρεα που ζουν και αναπαράγονται στο στρώμα σας. Δυστυχώς, δεν αρκεί το τίναγμα και το πέρασμα με την ηλεκτρική σκούπα, για να καθαριστεί σε βάθος το στρώμα. Για να εισχωρήσουν τα καθαριστικά και να εξαλειφθεί η σκόνη και η υγρασία, απαιτείται ειδικός μηχανολογικός εξοπλισμός που τινάζει το στρώμα και με τη χρήση ατμού προωθεί τα καθαριστικά στις χαμηλότερες στοιβάδες. Η υπηρεσία καθαρισμού στρωμάτων λαμβάνει χώρα στο χώρο σας και εξασφαλίζει όχι μόνο το βαθύ καθαρισμό αλλά και το στέγνωμα του στρώματος, ώστε αυτό να είναι έτοιμο άμεσα να χρησιμοποιηθεί ξανά.

καθαρισμός σαλονιού

Καθαρισμός σαλονιού:

Στα πλαίσια του επί τόπου καθαρισμού, τα συνεργεία των ταπητοκαθαριστηρίων αναλαμβάνουν τον ολοκληρωμένο καθαρισμό του σαλονιού, αφαιρώντας λεκέδες και αποστειρώνοντας σε βάθος όλες τις επιφάνειες. Συγκεκριμένα, ο καθαρισμός σαλονιού περιλαμβάνει τον καθαρισμό των καναπέδων, των μαξιλαριών και των στρωμάτων τους, τον καθαρισμό των χαλιών και των μοκετών καθώς και τον καθαρισμό των ταπετσαριών. Γίνεται μέσα σε λίγες ώρες και έπειτα το σαλόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως.

Καθαρισμός  Λεωφορείων

Καθαρισμός λεωφορείων:

τα τουριστικά πούλμαν και τα σχολικά λεωφορεία η επιβάρυνση που γίνεται στα καθίσματα, τις μοκέτες και τις ταπετσαρίες είναι τεράστια. Παράλληλα, η συνύπαρξη πολλών ανθρώπων σε έναν τόσο μικρό χώρο καθιστά υποχρεωτική την σχολαστική καθαριότητά του. Τα ταπητοκαθαριστήρια αναλαμβάνουν τον καθαρισμό λεωφορείων, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής, για να φιλοξενούν με ασφάλεια ένα μεγάλο αριθμό επιβατών σε καθημερινή βάση.

Καθαρισμός σκαφών

Καθαρισμός σκαφών:

Ο επί τόπου καθαρισμός είναι φυσικά απαραίτητος και στα σκάφη. Στο εσωτερικό των σκαφών ακολουθούνται οι ίδιες διαδικασίες με τον καθαρισμό σαλονιού, καθώς γίνεται ξηρός καθαρισμός στα έπιπλα και τις ταπετσαρίες, ενώ καθαρίζονται σχολαστικά οι μοκέτες, τα χαλιά και τα στρώματα στις καμπίνες.

 

Επισκεφθείτε το βιολογικό ταπητοκαθαριστήριο biotapitokatharistiria, για να επωφεληθείτε από όλες τις παραπάνω υπηρεσίες και να ενημερωθείτε για τα πρωτοποριακές μεθόδους καθαρισμού που εφαρμόζουμε.

Επιστροφή