Τα χαλιά αποτελούν ένα μοναδικό στολίδι για κάθε σπίτι, κομμάτι διακόσμησης και στοιχείο στυλ και χαρακτήρα. Είτε πρόκειται για χειροποίητο Περσικό χαλί είτε για μια παιχνιδιάρικη μοκέτα στο παιδικό δωμάτιο, το αποτέλεσμα είναι ίδιο: το χαλί χαρίζει γαλήνη και ζεστασιά στο χώρο. Ειδικά τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, περιμένουν ανυπόμονα τη στιγμή που θα μπει το φθινόπωρο και απολαμβάνουν να κυλιούνται με τις ώρες, παίζοντας πάνω τους. Λίγες μέρες μετά, είναι που ανακαλύπτετε και τον πρώτο λεκέ. Όχι, δεν χάλασε ο κόσμος! Μπορεί ο καιρός να μην ευνοεί σε καμία περίπτωση το πλύσιμό τους, υπάρχει, όμως, και η λύση του επιτόπιου ξηρού καθαρισμού.

img-babyΕμείς γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η αίσθηση ευεξίας που χαρίζει η καθαριότητα ενός χώρου. Και καθαρός χώρος είναι ο απαλλαγμένος από ρυπογόνους και αλλεργιογόνους παράγοντες. Με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής σας και την διευκόλυνσή σας σε «καταστάσεις άμεσης ανάγκης λεκέδων» αναλαμβάνουμε τον επιτόπου καθαρισμό χαλιών, μοκετών και ταπετσαριών. Ο εξοπλισμός μας είναι τελευταίας τεχνολογίας και απόλυτα κατάλληλος για να σας απαλλάξει γρήγορα, εύκολα και υγιεινά από σκόνη, λεκέδες και κάθε είδους μικροβιακά φορτία στο χώρο σας.

Πληροφορίες για τον ξηρό καθαρισμό

Ο ξηρός καθαρισμός βασίζεται αποκλειστικά στη δύναμη μιας σκούπας και ενός εξειδικευμένου καθαριστικού. Η διαδικασία είναι απλή. Στην αρχή, ψεκάζουμε τη βρώμικη επιφάνεια με διάλυμα νερού και καθαριστικού, το οποίο λόγω της πίεσης διεισδύει βαθιά στις ίνες, και στη συνέχεια, αφού αφήσουμε το διάλυμα να δράσει, χρησιμοποιούμε την αναρρόφηση που προσφέρει η σκούπα για να περισυλλέξουμε το βρώμικο -πλέον- νερό.

Ο ξηρός επιτόπιος καθαρισμός, λοιπόν, ξεκινάει από τη σκούπα. Μια απλή ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης βρωμιάς (όπως αυτές που έχει κάθε σπίτι σήμερα) δεν αρκεί. Οι σκούπες που είναι κατάλληλες για το βαθύ καθαρισμό των χαλιών σας είναι αυτές με λειτουργίες ψεκασμού και αναρρόφησης στερεών και υγρών. Αυτές έχουν τη δυνατότητα να ψεκάζουν ένα μείγμα νερού και καθαριστικού υπό πίεση μέσω ειδικών ακροφυσίων. Παράλληλα, διαθέτουν έναν ειδικό κάδο νερού - καθαριστικού, στον οποίο ο χρήστης τοποθετεί το κατάλληλο διάλυμα για το λεκέ ή για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Σημαντικό ρόλο, για να επιτευχθεί καλό καθαριστικό αποτέλεσμα, παίζει το καλό καθαριστικό, κατάλληλο για την επιφάνεια και για το είδος βρωμιάς και λεκέδων που αντιμετωπίζουμε. Τα τελευταία χρόνια, στην αγορά κυκλοφορούν πολλά οικολογικά προϊόντα καθαρισμού. Αυτά χαρίζουν εξαιρετική καθαριότητα, ενώ παράλληλα φροντίζουν το περιβάλλον και σέβονται τον άνθρωπο και τα ζώα. Τα βιολογικά καθαριστικά κυκλοφορούν σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων για κάθε ανάγκη και κατ’ επέκταση και για τον καθαρισμό των χαλιών. Βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι τα χαλιά και οι μοκέτες σας διατηρούν την άριστη εμφάνισή τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ είναι απόλυτα ασφαλή για εσάς, τα παιδιά και τα κατοικίδιά σας. Είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και την πιο σύγχρονη τεχνολογία για αποτελεσματική εξουδετέρωση οσμών και λεκέδων. Δεν χρειάζονται, λοιπόν, ισχυρά χημικά, που το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν το περιβάλλον, το χαλί σας και να μην προσφέρουν τίποτα παραπάνω.

Οικολογικό καθαριστικό τελευταίας τεχνολογίας στον τομέα των χαλιών αποτελεί ο ξηρός αφρός. Η μέθοδος του ξηρού αφρού είναι μια παραλλαγή της μεθόδου με «σαμπουάν» χαλιών. O όρος ξηρός αφρός είναι ενδεικτικός του μικρού ποσοστού υγρασίας που χρησιμοποιείται (10%). Προϋποθέτει τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, του αφροπαραγωγού, που μετατρέπει το υγρό σαπούνι σε αφρό πριν αυτό έρθει σε επαφή με το χαλί. Οι περισσότερες μηχανές ξηρού αφρού έχουν βούρτσες κυλινδρικές ή περιστροφικές. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί λίγη υγρασία με αποτέλεσμα το στέγνωμα να γίνεται σε λίγες ώρες.

Επιστροφή