Ο καθαρισμός χαλιών δεν είναι σημαντικός μόνο για την αφαίρεση λεκέδων. Το να καθαρίσετε το χαλί σας θα βελτιώσει την εμφάνισή του, θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του και θα σας δώσει πιο καθαρό αέρα να αναπνέετε. Αν και όλοι παραδέχονται ότι ο βαθύς καθαρισμός των χαλιών πρέπει να γίνεται περίπου μία φορά το χρόνο, δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες σίγουροι αν πρέπει να τον κάνουν μόνοι τους ή να απευθυνθούν σε ταπητοκαθαριστήριο για επαγγελματικό καθαρισμό.
Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον καθαρισμό χαλιών με ατμό, για να πάρετε την πιο κατάλληλη απόφαση για εσάς. 

Συνθετικά χαλιά

Αν και ο τακτικός καθαρισμός είναι σημαντικός για όλους τους τύπους χαλιών, ιδιαίτερα στα συνθετικά χαλιά από nylon, κάτι τέτοιο κρίνεται επιτακτικό. Το νάιλον περιέχει μόρια υδρογόνου, τα οποία είναι η κύρια πηγή ανθεκτικότητάς του. Όταν οι ίνες έχουν επιβαρυνθεί λόγω της χρήσης του χαλιού, ο καθαρισμός επανενεργοποιεί τα μόρια υδρογόνου, προκαλώντας την ανάκαμψη των ινών. Έτσι, ο καθαρισμός όχι μόνο θα καθαρίσει, αλλά και θα ομορφύνει τα χαλιά.

Τι είναι ο καθαρισμός ατμού

Η μέθοδος καθαρισμού χαλιών με ατμό, η οποία συνιστάται από τους περισσότερους κατασκευαστές χαλιών, είναι το ψέκασμα με ζεστό νερό, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται ξανά στο μηχάνημα, μαζί με τυχόν βρωμιά που υπήρχε στο χαλί. Συνήθως, προστίθεται ένα διάλυμα καθαρισμού στο νερό, για να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων.

Επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών

Ο επαγγελματικός καθαρισμός με ατμό γίνεται με ειδικά μηχανήματα, τα οποία έχουν τη μέγιστη ισχύ, έτσι ώστε να απορροφούν τη βρομιά. Επιπλέον, μετά τη διαδικασία του πλυσίματος, αφαιρούν την υγρασία, οπότε ο χρόνος στεγνώματος είναι σχεδόν μηδενικός και το χαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα.

Καθαρισμός ατμού χαλιών DIY

Υπάρχουν πολλοί οικιακοί ατμοκαθαριστές για ενοικίαση ή αγορά. Με τόσο πολλές συσκευές με ποικίλα χαρακτηριστικά που μπορείτε να βρείτε, και μάλιστα σε προσιτές τιμές, είναι λογικό να σκέφτεστε ότι δεν χρειάζεστε τους επαγγελματίες, αλλά μπορείτε να καθαρίσετε μόνοι σας με επάρκεια τα χαλιά σας. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της μίας και της άλλης λύσης διαφέρουν σε τεράστιο βαθμό.

Οι οικιακοί ατμοκαθαριστές δεν θερμαίνουν το νερό στην ίδια υψηλή θερμοκρασία με τα επαγγελματικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα λιγότερο αποτελεσματικό καθαρισμό. Επιπλέον, αυτά τα μηχανήματα δεν είναι τόσο ισχυρά όσο αυτά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν τόσο πολύ νερό (και επομένως βρωμιά) από το χαλί.

Ένα άλλο πρόβλημα με τους οικιακούς ατμοκαθαριστές είναι ότι η υγρασία παραμένει στην επιφάνεια του χαλιού. Το υγρό χαλί δείχνει ότι η συσκευή δεν ήταν αρκετά ισχυρή, κάτι που μπορεί να βλάψει τα ευπαθή χαλιά, να οδηγήσει στη δημιουργία μούχλας και τελικά να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να επωφεληθείτε από τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μας και το σύγχρονο εξοπλισμό μας στον καθαρισμό χαλιών.

Επιστροφή