Τα χαλιά είναι πράγματι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να βρούμε στα σπίτια μας, και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διακόσμησης του σπιτιού. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν πάντα επιλέγουν να έχουν χαλιά στα σπίτια τους, έτσι ώστε τα σπίτια τους να φαίνονται τόσο κομψά και τόσο ωραία όσο θα έπρεπε.

Αυτό ισχύει μόνο υπό έναν όρο...

καθαρισμός χαλιών

Τα χαλιά συνήθως φαίνονται στα καλύτερα τους ειδικά όταν είναι ακόμα καινούργια και καθαρά.

Ένα πρόσφατα αγορασμένο χαλί θα τραβήξει πάντα την  προσοχή ακόμα και στο πιο απλό δωμάτιο. Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ψάχνουν τα κατάλληλα ταπητοκαθαριστήρια για να διατηρήσουν την καθαριότητα των χαλιών τους.

Γνωρίζουμε όλοι ότι τα χαλιά προσελκύουν ιδιαίτερα τη βρωμιά. Ακόμη κι αν προσπαθήσουμε να φροντίσουμε και να κρατήσουμε τα χαλιά μας καθαρά, πάντα θα υπάρχει ένας λεκές που θα εμφανιστεί από τη μια μέρα στην άλλη. Μόλις ένα χαλί φανεί πολύ βρώμικο, μπορεί τώρα να καταστρέψει την εμφάνιση όλου του δωματίου. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο θα πρέπει πάντα να διατηρήσετε τα χαλιά σας καθαρά.  Μπορείτε να επιμεληθείτε μόνοι σας της καθαριότητας των χαλιών σας ή να το αναθέσετε σε επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού που έχουν τη δυνατότητα να σας προσφέρουν αξιόπιστες λύσεις, κάνοντας τα χαλιά σας να φαίνονται τόσο νέα όσο θα έπρεπε.

Η Σύγχρονη Μορφή Καθαρισμού Χαλιών

Καθώς ο χρόνος περνάει, η δημοτικότητα των χαλιών στα σπίτια έχουν αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι κάνουν τον καθαρισμό των χαλιών τους. Στο παρελθόν, ο καθαρισμός χαλιών σήμαινε μόνο ότι χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει κανείς μαγειρική σόδα και υλικά απολέπισης για να αφαιρέσει οτιδήποτε έχει παγιδευτεί στις ίνες του χαλιού. Καθώς ο χρόνος περνά, οι άνθρωποι έχουν επινοήσει πολλές μεθόδους καθαρισμού, προκειμένου να εξασφαλίσουν την καθαρότητα των χαλιών τους. Υπάρχουν τόσα πολλά χημικά καθαριστικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, τα οποία υπόσχονται να αφαιρέσουν ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες. Υπάρχουν προϊόντα διαφόρων τύπων όπως σαμπουάν χαλιών, καθαριστές ατμού, ανθρακούχα νερά, σκόνες χαλιού και προστατευτικά σαμπουάν. Όλα αυτά τα προϊόντα ισχυρίζονται ότι μπορούν να αφαιρέσουν τους λεκέδες και ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στο χαλί για αρκετό καιρό τώρα.

Υπάρχουν βασικά διαφορετικές φάσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν κατά τον καθαρισμό ενός χαλιού. Φυσικά, αυτό είναι ένα πολύ λεπτό πράγμα στο σπίτι σας, η οποία θα πρέπει να καθαρίζονται σωστά. Χωρίς αυτές τις φάσεις παρακάτω, μπορείτε απλά να διακινδυνεύσετε την επιδείνωση της κατάστασης των χαλιών σας. Έτσι θα πρέπει να κρατήσετε πάντα αυτά στο μυαλό σας, και είστε στο δρόμο σας για τη διατήρηση των βέλτιστων συνθηκών για την πολύτιμη χαλί σας.

Είτε θα αποφασίσετε να στείλετε τα χαλιά σας να σας τα καθαρίσουν επαγγελματίες είτε θα το κάνετε μόνοι σας, θα πρέπει να είστε γνώστες όταν πρόκειται για τον καθαρισμό χαλιών.Υπάρχουν τώρα ταπητοκαθαριστήρια που χρησιμοποιούν οικονομικά προϊόντα καθαρισμού για τα χαλιά σας. Αν θέλετε να καθαρίσετε τα χαλιά σας με το σωστό τρόπο, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε αυτούς τους επαγγελματίες που όχι μόνο γνωρίζουν πώς να το κάνουν, αλλά και που μπορούν να σας εξασφαλίσουν ότι ακολουθούν τις σωστές φάσεις καθαρισμού των χαλιών σας.

Η Πρώτη Φάση Καθαρισμού

Η πρώτη φάση του καθαρισμού ταπήτων περιλαμβάνει την προεπεξεργασία του χαλιού σας. Αυτό μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένα περιττό βήμα στη διαδικασία καθαρισμού χαλιών, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα. Αυτό προετοιμάζει και θέτει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε το χαλί σας να μπορεί να καθαριστεί πιο εύκολα. Αυτό που γίνεται σε αυτό το στάδιο είναι ότι το χαλί ψεκάζεται με ένα συγκεκριμένο διάλυμα που βοηθά στον καθαρισμό του χαλιού.  Αυτό επιτρέπει  ουσιαστικά στα στερεά σωματίδια, το χώμα, τη βρωμιά και τη σκόνη που έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό του χαλιού να ξαναέρθει στην επιφάνεια και να εμφανιστούν, κάτι που θα καταστήσει τώρα ευκολότερο τον καθαρισμό των ξένων σωματιδίων και των βρωμιών.

Η επόμενη φάση περιλαμβάνει την ίδια τη διαδικασία καθαρισμού. Η απομάκρυνση της βρωμιάς που ξαναέρχεται στην επιφάνεια, θα πρέπει να γίνει σε αυτή τη φάση. Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τον καθαρισμό των χαλιών, αλλά τα επαγγελματικά ταπητοκαθαριστήρια χρησιμοποιούν μόνο τις διαδικασίες καθαρισμού που εξασφαλίζουν ότι δε θα αλλοιωθούν τα χρώματα και η γενικότερη ποιότητα του χαλιού. Ο καθαρισμός χαλιών θα περιλαμβάνει εκχύλιση με ζεστό νερό, ξηρό καθαρισμό και εκχύλιση με κρύο νερό. Αυτές οι μέθοδοι συνήθως αφορούν ένα ορισμένο είδος της εργασίας καθαρισμού χαλιών και χρησιμοποιούνται τόσο σε χειροποίητα χαλιά όσο και σε εμπορικά χαλιά μηχανής. Σε κάθε περίπτωση η διασφάλιση της ποιότητας των χαλιών είναι πρωταρχικής σημασίας για την επιλογή των μεθόδων και υλικών του καθαρισμού.

Η τελευταία φάση ουδετεροποιεί ουσιαστικά το χαλί αφήνοντας το να είναι τόσο ευπαρουσίαστο όπως πρέπει να είναι. Ο επαγγελματικός καθαρισμός σε ταπητοκαθαριστήρια δε θα αφήσει καμία βρωμιά πίσω αλλά, αντίθετα, θα αφαιρέσει και τα πιο μικρά υπολείμματα.  Ο καθαρισμός χαλιών περιλαμβάνει τις μεθόδους που αναφέρθηκαν, και αυτό που διαφοροποιεί τον επαγγελματικό καθαρισμό είναι ότι δε χρησιμοποιούνται υλικά που αφήνουν μερικά υπολείμματα καθαρισμού στο χαλί. Αυτό μπορεί πραγματικά να κάνει μεγαλύτερη ζημιά και ακόμη και να αφήσει τα χαλιά να δείχνουν ακόμα πιο βρώμικα. Αυτό είναι γιατί αυτό το τελευταίο βήμα δεν πρέπει ποτέ να παραμεληθεί και πάντα να γίνεται για να εξασφαλιστεί ότι το χαλί αφήνεται καθαρό όπως θα έπρεπε να είναι, χωρίς να αφήνει πίσω σωματίδια. Αυτό κάνει ακόμη και το χαλί να δείχνει απαλό και καθαρό, αλλά και σχεδόν καινούριο, παρά την μεγάλη χρήση του.

Αυτά είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε, όταν πρόκειται για τον καθαρισμό των χαλιών σας. Γνωρίζοντας ότι τα χαλιά είναι πολύ πολύτιμα αντικείμενα, δεν πρέπει ποτέ να τα παραμελήσετε. Ο καθαρισμός τους είναι απαραίτητος και γι 'αυτό πρέπει πάντα να φροντίσετε να τα διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο καθαρά. Θυμηθείτε, ένα καθαρό χαλί πάντα θα κάνει κάθε δωμάτιο να δείχνει τόσο ωραίο όσο θα έπρεπε. Αυτός είναι ο λόγος που τα χαλιά προορίζονται να καθαρίζονται από επαγγελματίες που γνωρίζουν πώς να τα κάνουν να δείχνουν τόσο καινούρια όσο είναι.

Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό να ξεκινήσετε μια συνεργασία με επαγγελματικά ταπητοκαθαριστήρια, που έχουν την απαραίτητη γνώση αλλά και τα μηχανήματα και υλικά που απαιτούνται για να κάνουν τη δουλειά τους με τον πιο αποτελεσματικό αλλά και οικονομικό τρόπο. 

Επιστροφή