Τώρα που ο καιρός ανοίγει και η άνοιξη βρίσκεται προ των πυλών, ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά ξεστρώνουν τα χαλιά τους και τα πηγαίνουν στα ταπητοκαθαριστήρια. Σίγουρα, το έχετε ακούσει κι εσείς, όμως μήπως είστε από τους λίγους που δεν το εφαρμόζουν στο δικό τους σπίτι; Μήπως εσείς προτιμάτε να βάζετε τα χαλιά σε μια νάιλον σακούλα στην αποθήκη ή μήπως δεν τα ξεστρώνετε και τα αφήνετε στο πάτωμα και το καλοκαίρι; Φυσικά, αν σας αρέσει να έχετε τα χαλιά σας χειμώνα καλοκαίρι στο σαλόνι σας, εμάς δεν μας πέφτει λόγος, όμως το έχετε σκεφτεί λίγο καλύτερα; Συγκεντρώσαμε εδώ όλους τους λόγους, για τους οποίους θα πρέπει να το ξανασκεφθείτε, αν θέλετε να ζείτε σε ένα υγιεινό περιβάλλον αλλά και να έχετε τα χαλιά σας περιποιημένα για πολλά χρόνια.

ταπητοκαθαριστηρια

Καθαρισμός

Το πρώτο βασικότερο θέμα, στο οποίο τα ταπητοκαθαριστήρια μπορούν να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα, είναι ο καθαρισμός των χαλιών. Γνωρίζατε ότι τα αγαπημένα σας χαλιά σε ένα μόλις τετραγωνικό εκατοστό φιλοξενούν κυριολεκτικά εκατομμύρια μικρόβια αλλά και σκόνη, τα οποία φυσικά δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι; Για να φύγουν αυτά και να μην προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία σας, θα πρέπει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο να γίνεται βαθύς καθαρισμός, ο οποίος θα τα απομακρύνει αλλά και θα εξαλείφει λεκέδες που μπορεί να γίνουν μόνιμοι στο χαλί σας, αν δεν φύγουν έγκαιρα. Τα ταπητοκαθαριστήρια διαθέτουν τον επαγγελματικό εξοπλισμό αλλά και τα βιολογικά απορρυπαντικά, για να πετύχουν βαθύ καθαρισμό χωρίς να αφήσουν υπολείμματα που ενδέχεται να επιβαρύνουν την υγεία σας αλλά και με την εγγύηση ότι έχει απομακρυνθεί όλη η καταστροφική για το χαλί υγρασία.

Επιδιόρθωση

Η άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν πλέον δεν χρειάζεστε τα χαλιά, για να ζεσταίνουν το σπίτι, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τα εμπιστευθείτε σε κάποιον επαγγελματία, για να επιδιορθώσει τυχόν μικρά ψεγάδια. Όσο και αν τα προσέχετε, η συνεχής τους χρήση για τόσους μήνες μπορεί να τους έχει δημιουργήσει κάποιες μικρές ατέλειες. Αυτές, φυσικά, μπορούν να διορθωθούν γρήγορα και οικονομικά από το έμπειρο προσωπικό ενός ταπητοκαθαριστήριου, προτού η ζημιά γίνει μεγαλύτερη και προφανώς ακριβότερη να επιδιορθωθεί.

Αδιαβροχοποίηση

Αν και είναι μια υπηρεσία που την παρέχουν μόνο τα σύγχρονα ταπητοκαθαριστήρια, είναι μια υπηρεσία που μπορείτε να έχετε στο μυαλό σας και να τη ζητήσετε. Η αδιαβροχοποίηση είναι η εφαρμογή ενός ειδικού φίλτρου πάνω στο χαλί, έτσι ώστε οι υγροί λεκέδες να μην εισχωρούν στις ίνες του και να αφαιρούνται πολύ ευκολότερα. Είναι κομβικής σημασίας για τα χειροποίητα χαλιά, στα οποία ο καθαρισμός πρέπει να είναι πιο ήπιος και ένας σκληρός λεκές μπορεί να μην καταφέρει να αφαιρεθεί ποτέ, ενώ φυσικά το προτείνουμε και για νοικοκυριά με παιδιά, στα οποία οι λεκέδες είναι καθημερινό φαινόμενο.

Επιστροφή