Τα ακάρεα είναι ο νούμερο 1 αλλεργιογόνος παράγοντας παγκοσμίως. Πρόκειται για αόρατους -στο γυμνό μάτι- μικροοργανισμούς, οι οποίοι ζουν και πολλαπλασιάζονται στα στρώματα, στα χαλιά, στις μοκέτες, στις ταπετσαρίες του σαλονιού και των τοίχων και γενικά παντού μέσα στο σπίτι σας. Ανήκουν στην ομάδα των αραχνοειδών, ζουν μαζί σας και τρέφονται από τα απονεκρωμένα κύτταρά σας. Αναπτύσσονται κυρίως σε θερμό και υγρό περιβάλλον και γι’ αυτό «κάνουν πάρτυ» αναπαραγωγής την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού. Τότε, ως άμεσο αποτέλεσμα, πολλαπλασιάζονται και οι κίνδυνοι εκδήλωσης αλλεργιών.

Ένα ακάρεο σκόνης παράγει περίπου 20 περιττώματα την ημέρα. Οι εκκρίσεις μιας βλαβερής πρωτεΐνης που βρίσκεται στα περιττώματά τους μαζί με τα αποσυνθεμένα μέρη τους είναι το βασικό αίτιο πρόκλησης αλλεργίας. Όταν τα ακάρεα και τα περιττώματά τους εισπνέονται, μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική ρινίτιδα, βρογχικό άσθμα και άλλα σημαντικά προβλήματα υγείας, μέχρι και σοβαρές κρίσεις άσθματος που μπορούν να σας οδηγήσουν στο νοσοκομείο. Άλλη γνωστή ασθένεια που προκαλείται από τα ακάρεα που «κατοικούν» στο σπίτι σας είναι η ψώρα, που είναι και μεταδοτική. Το ακάρεο της ψώρας φωλιάζει στο δέρμα ανθρώπων και ζώων και προκαλεί σε πρώτο στάδιο φαγούρα. Τα πιο καλοαναθρεμμένα από αυτά, μάλιστα, δαγκώνουν το δέρμα και προκαλούν μέχρι και εξανθήματα.

 

akareaΤα πιο συνηθισμένα μέρη που φωλιάζουν τα ακάρεα είναι τα χαλιά σας και τα στρώματά σας. Υπολογίζεται ότι ζουν 5000 με 15000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό. Και μπορεί να νομίζετε ότι με την τακτική αλλαγή σεντονιών ή το συχνό σκούπισμα των χαλιών με την ηλεκτρική σκούπα και το τίναγμα αυτών τα σκοτώνετε και τα απομακρύνετε, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τις περισσότερες φορές, στο πλαίσιο του καθαρισμού των «πόλεων» τους, χρησιμοποιείτε σπρέι, αφρούς και λοιπά καθαριστικά θεωρώντας ότι αυτά είναι αποτελεσματικά και ότι με αυτόν τον τρόπο «δολοφονείτε» αυτά τα μικρά κομψά και χαριτωμένα κατοικίδιά σας.

Όμως, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η αλήθεια είναι ότι δε λύνετε το πρόβλημα και τον κίνδυνο των αλλεργιών, αλλά αντίθετα τον μεγεθύνετε. Ο κύριος λόγος είναι ότι δεν απομακρύνετε τα περιττώματά των ακάρεων και τις παραγόμενες από αυτά πρωτεΐνες, αλλά τα ανακυκλώνετε περισσότερο στο χώρο, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιείτε και τους κινδύνους για εμφάνιση αλλεργιών. Τα περιττώματα των ακάρεων, που συγκεντρώνονται στα χαλιά και στα στρώματα, είναι δύσκολο έως αδύνατο να απομακρυνθούν με τις παραδοσιακές μεθόδους καθαριότητας. Παράλληλα, με την τριβή (κατά την εφαρμογή αφρού και άλλων καθαριστικών) δημιουργείται στατικός ηλεκτρισμός, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται πιο εύκολα σε ένα συγκεκριμένο σημείο και να χτίζουν ολόκληρες «αυτοκρατορίες» στο σημείο ακριβώς που προσπαθείτε να καθαρίσετε και μάλιστα νομίζετε ότι το έχετε καταφέρει.

 

Απαραίτητος έως και αναγκαίος λοιπόν είναι ο ετήσιος βιολογικός καθαρισμός των χαλιών, των ταπετσαριών και των στρωμάτων σας. Αναπνεύστε καλύτερα και ζήστε πιο υγιεινά απολυμαίνοντας υγιεινά το χώρο σας. Ο βιολογικός καθαρισμός είναι ο μόνος τρόπος να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά μικροτοξίνες, ακάρεα, μούχλα και μικροοργανισμούς που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας.

 

Τα βιολογικά ταπητοκαθαριστήρια Biotapitokatharistiria, με την πολυετή εμπειρία τους στο χώρο καθαρισμού χαλιών και επιτόπιων καθαρισμών ταπετσαριών και στρωμάτων προσφέρουν τις αρτιότερες υπηρεσίες στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Μένοντας ανταγωνιστικοί στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, εκσυγχρονίζουμε συνεχώς τα μηχανήματά μας και βελτιώνουμε διαρκώς την τεχνογνωσία μας, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους για την υγεία σας. Ο βιολογικός καθαρισμός και η πρότυπη μονάδα βιολογικού καθαρισμού μας αποτελούν τα πιο ισχυρά όπλα μας ενάντια σε κάθε απειλή.

Επιστροφή